Tappara Taitoluistelijat

Yksinluistelijoiden kausi starttasi Tampereella kutsukilpailuissa

Joanna ja Essi tuloksien jälkeen16.-17.9.2017 Koovee järjesti yksinluistelijoille kaksi kilpailua. Tapparasta Koovee Cupissa luisteli SM-noviiseja, kun taas Kooveen omassa kutsukilpailussa ohjelmansa esittivät SM-juniorit sekä SM-seniorit. Luistelijoillemme kilpailut olivat kauden ensimmäiset.

Kutsukilpailussa SM-seniorit luistelivat lyhytohjelmansa. Joanna Kallela luisteli upeasti kilpailun voittoon 54,01 pisteellä! Blues-tyylisen ohjelmansa alkuun Joanna räväytti mahtavan kolmoislutzin, jonka jälkeen ohjelmassa nähtiin niin ikään laadukas kolmoistulppi-kaksoistulppi-yhdistelmä sekä kaksoisakseli. Piruetit pyörivät laadukkaasti, ja askelsarjasta tuomarit antoivat isot laatupisteet. Hanna Kiviniemi oli kilpailussa toinen 39,23 pisteellä. Hannan ohjelmassa tänään nähtiin mm. kaksi korkeimman tason saavuttanutta piruettia sekä laadukas askelsarja.

SM-junioreissa luisteltiin myös lyhytohjelmat. Tapparan tuore vahvistus Enja Ruokonen luisteli hienosti kilpailun voittoon 43,25 pisteellä. Enja hyppäsi ohjelmansa alkuun kolmoissalchow-kaksoistulppiyhdistelmän ja ohjelman loppupuolella hyvän kaksoisakselin. Essi Korpi oli kilpailun toinen pistein 41,20. Essin ohjelmassa nähtiin mm. kolmoitulppi-kaksoistulppiyhdistelmä, kaksoisakseli sekä kovaa pyörivä taivutuspiruetti. Ella Korpi palasi vuoden jälkeen takaisin kilpailujäille, ollen kilpailun neljäs.

Koovee Cupissa SM-noviisit kilpailivat lauantai-iltapäivällä lyhytohjelmillaan. 2002-2003-syntyneiden sarjassa Jasmiina Vuorela oli ensimmäisissä SM-noviisikisoissaan hienosti lyhytohjelmien kuudes 29,85 pisteellä. Jasmiinan ohjelma oli varsin siisti kokonaisuus, lukuunottamatta ohjelman ensimmäisessä elementissä tapahtunutta kaatumista. Maria Käppi oli lyhytohjelmakilpailun kymmenentenä, Eeva Kaipainen sijalla 12 ja myös ensimmäistä kertaa SM-noviiseissa kilpaileva Mia Mattila sijalla 19. Vapaaohjelmakilpailussa Eeva teki upean nousun lyhytohjelmien kahdenneltatoista sijalta vapaaohjelmakilpailun neljänneksi ja sijoittui koko kilpailussa kuudenneksi 85,04 pisteellä. Eevan ohjelmassa nähtiin mm. hyvät yritykset kaksoisakselista sekä kolmoissalchow-kaksoistulppiyhdistelmästä. Jasmiina oli heti Eevan jälkeen seitsemäs, Maria 12:s ja Mia 19:s.

SM-noviisien 2004 ja myöhemmin syntyneiden sarjassa Olivia Lisko oli lyhytohjelmakilpailun kuudentena 31,21 pisteellä. Olivia onnistui hienosti esimerkiksi pirueteissa ja askelsarjassaan, jota toivat hänelle paljon pisteitä. Silja Sivu oli lyhytohjelmassa 14:s ja Karolina Montin 22:s. Sunnuntaina Olivia luisteli hienosti vapaaohjelmien kolmanneksi ja näin sijoittui lopputuloksissa neljänneksi 85,04 pisteellä. Olivia loisti ohjelmassaan erityisesti hyvällä esittämisellä ja eläytymisellään, ja Olivian komponenttipisteet olivatkin koko vapaaohjelmakilpailun toisiksi parhaat. Silja oli kilpailun 18:s ja Karolina 19:s. Olivialle, Siljalle ja Karolinalle kilpailut ovat ensimmäiset SM-noviisisarjan kilpailut.