Tappara Taitoluistelijat

K1

 

Kilparyhmä 1 on seuran edistyneimpien luistelijoiden ryhmä. Ryhmän luistelijat kilpailevat SM-juniorisarjassa tavoitellen SM-kilpailupaikkaa. Lisäksi ryhmässä on kansainvälisellä tasolla kilpailevia urheilijoita. Ryhmän luistelijat osaavat kaksoisakselin ja vähintään yhden kolmoishypyn ja edellytykset harjoitella ja oppia kaikki kolmoishypyt ovat hyvät. Vauhdikkaan ja viimeistellyn luistelu- ja askeltekniikan monipuolinen hallitseminen on luistelullinen tavoite ryhmässä. Lisäksi piruetit ohjelmakokonaisuuksissa osataan vaikeimmalla tasolla.

 

Jääharjoittelun lisäksi harjoittelun keskiössä on taitoluistelussa tarvittavien fyysisten ja motoristen edellytysten harjoittaminen oheisharjoituksissa. Oheisharjoitteluun kuuluu rotaatio ja lajitaitojen, voima-, nopeus-, kestävyys, liikkuvuus ja kaikkien koordinatiivisten osatekijöiden harjoittelu. Lisäksi tukiharjoittelumuotona on baletti ja tanssi. Ryhmälle järjestetään myös psyykkistä valmennusta.

 

Ryhmän luistelijoilta edellytetään vahvaa sitoutumista harjoitteluun (ohjattu ja omatoiminen), hyvää motivaatiota, tavoitteellista harjoitusasennetta sekä urheilullisten elämäntapojen noudattamista.

 

 

 

Ryhmän luistelijat kaudella 2024-2025

SM-seniori

Nella Pelkonen

s. 2005

STLL:n maajoukkue 24-25

SM-seniori

Rosa Reponen

s. 2007

STLL:n maajoukkue 24-25
SM-seniori Silja Sivu s. 2005  
SM-juniori Venla Hautalahti s. 2008  
SM-juniori Elina Järvinen s. 2008

 

SM-juniori Unna Kuusinen s. 2007

 

SM-juniori Helmi Mannila s. 2008

 

SM-juniori Henna Mattila s. 2006

 

SM-juniori Minea Montonen s. 2010

STLL:n nuorten maajoukkue 24-25

SM-juniori Ulla Nieminen s. 2008

 

SM-juniori Vivi Nurmi s. 2007

 

     

 

 

Vastuuvalmentaja

Susanna Haarala

 

Yhteystiedot

 

Some-kanavat

Instagram: k1_tappara