Tappara Taitoluistelijat

Yksinluistelijoiden Syyspiruetit 2021-kilpailu Joensuussa kilpailtiin menestyksekkäästi

SM-noviisit iloisena, kun vihdoin pääsee kisaamaan!Pitkän tauon jälkeen runsas joukko yksinluistelijoitamme pääsi vihdoin palaamaan kilpailukentille, kun Joensuun Kataja järjesti 17.9.-19.9.2021 Syyspiruetit 2021-kilpailun Mehtimäen jäähallissa. Viikonlopun aikana kilpailussa nähtiin Tapparan luistelijoita SM-senioreissa, SM-junioreissa, junioreissa, SM-noviiseissa, debytanteissa ja A-silmuissa. Mitaleita sateli viikonlopun aikana lähes kaikista sarjoista!

SM-senioreissa Tilda Liukkonen sijoittui hopealle 111,99 pisteellä. Lyhytohjelmassa Tildan kolmoistulppi-kaksoistulppiyhdistelmä sekä kaksoisakseli sujuivat hyvin, ja myös yhdistelmäpiruetti pyöri lyhytohjelmassa ja vapaaohjelmassa neljännellä tasolla.

SM-junioreissa Rosa Reponen sijoittui toiseksi 130,14 pisteellä. Rosan lyhytohjelmassa nähtiin vahvaa suorittamista, kun Rosa hyppäsi ohjelmaansa kolmoisflipin, kolmoislutz-kaksoistulpin, kaksoisakselin sekä pyöri kaikki piruetit korkeimmalle mahdolliselle tasolle. Vapaaohjelmassa Rosa näytti myös osaamistaan mm. kolmoislutzissa ja erittäin laadukkaassa hyppy-istuma-piruetissa.  Henna Mattila oli myös hienosti neljäs 100,89 pisteellä, ainoastaan kahdeksan sadasosaa jääden pronssimitalista! Lisäksi Peppi Vallenius oli seitsemäs, Silja Sivu yhdeksäs ja Miimi Heinonen 13:s.

SM-junioripojissa Jari Krestyannikov voitti kilpailun ylivoimaisesti 129,05 pisteellä. Lyhytohjelmassa kaksoisakseli sujui hyvin, myös kolmoisflippi pysyi pystyssä täysillä kierroksilla. Vapaaohjelmassaan Jari onnistui hyvin, ja ohjelma sisälsikin mm. kuusi kolmoishyppyä sekä kaksi kaksoisakselia.

Junioreissa Mia Mattila luisteli hopealle 95,52 pisteellä ja Emilia Erholtz pronssille 89,67 pisteellä! Mian molemmissa ohjelmissa neljännen tason yhdistelmäpiruetit keräsivät hyvät laatupisteet, ja myös vapaaohjelmassa Mian kaksoishypyt sujuivat hienosti. Emilia onnistui lyhytohjelmassaan upeasti mm. kaksoisakselissa.

Vanhemmissa SM-noviiseissa Unna Kuusinen luisteli hienosti hopealle kokonaispisteillä 90,35! Unna yritti ohjelmansa alkuun kolmoissalchowia, ja muut elementit Unna suoritti myös siististi ja sujuvasti. 16:n osallistujan joukosta Elli Konttajärvi oli myös neljäs ja Jenna Mattila kuudes.

Nuoremmissa SM-noviiseissa nähtiin mitalijuhlaa, kun Iida Leinonen, Heta Törmänen ja Venla Hautalahti luistelivat kolmoisvoittoon! Iida oli vahvasti molempien ohjelmien ykkönen, ja hyppäsi mm. lyhytohjelmassaan puhtaan kolmoissalchowin sekä sai hyvät pisteet upeista pirueteistaan. Iidan kokonaispisteet olivat 92,35. Heta onnistui hienosti lyhytohjelmassaan kaksoisakselissa, ja Venlan ohjelmissa nähtiin monia kolmoishyppy-yrityksiä. Helmi Mannila teki upean nousun lyhytohjelman sijalta 17 vapaaohjelman sijalle 3, ollen kokonaiskilpailussa hienosti seitsemäs. Samoin Ulla Nieminen tsemppasi upeasti nousten lyhytohjelman sijalta 15 vapaaohjelman sijalle 4, sijoittuen kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi. Eveliina Pogosova oli myös hienosti kilpailussa kymmenes, Sini Alku 14:s, Elina Järvinen 15:s ja Peppiina Saarenkylä 17:s.

Vanhempien debytanttien sarjassa Inka Riekki sijoittui kilpailussa sijalle 14 pistein 34,07. Nuoremmissa debytanteissa Olivia Krestyannikova nappasi upeasti itsellensä kultamitalin 47,22 pisteellä! Olivian ohjelmassa nähtiin mm. kolmen kaksoishypyn hyppy-yhdistelmä sekä yritys kaksoisakselista. Aino Santaharju oli myös hienosti viides 42,83 pisteellä ja Minea Montonen seitsemäs sekä Olga Norri 19:s.

A-silmujen kilpailussa Iida Penttilä oli yhdeksäs 26,49 pisteellä, sekä Linda Luode kymmenes, Laura Liu 11:s, Julia Vähä-Ruohola 12:s, Lidia Karislahti 14:s, Lilian Lehtovaara 15:s, Zhengyuan. Lu 16:s ja Ronja Tormilainen 19:s.

Hieno kilpailukauden avaus pitkän tauon jälkeen!

Debytantit (vanhemmat)

1. Minttu Toivanen, JoKa (52,66)

5. Aino Santaharju, TapTL (42,83)

7. Minea Montonen, TapTL (42,25)