Tappara Taitoluistelijat

SM-noviisien 1. valintakilpailut Espoossa 

Eeva Kaipainen

Espoon Jäätaiturit järjestivät SM-noviisien 1. valintakilpailut 28.-29.10.2017. Ensimmäisissä valintakilpailuissa tarjolla oli kuusi paikkaa SM-kilpailuihin, mutta paikkoja on jaossa myös toisissa valintakilpailuissa tammikuussa. Tapparaa viikonlopun kilpailussa edusti kuusi luistelijaa lohkossa 2.

 

Lauantaina Eeva Kaipainen luisteli lyhytohjelmakisassa neljänneksi, mutta vapaaohjelman jälkeen sijoitus oli lopullisesti kahdeksas 83,89 pisteellä. Vapaaohjelmassa Eeva ei pystynyt parhaimpaansa, sillä pari kaatumista verotti pisteitä ohjelmasta. Kuitenkin onnistuneitakin elementtejä nähtiin, ja eläytyminen ja esittäminen olivat Eevan vahvuuksia vapaaohjelmassa. Karolina Montin teki vapaaohjelmakilpailussa hienon nousun lyhytohjelmakilpailun viidennenneltätoista sijalta, ollen lopputuloksissa kymmenes pistein 81,51. Karolinan ohjelma oli kokonaisuudessaan siisti kokonaisuus, ja tuomarit palkitsivat useat elementit laatupisteillä. Myös Maria Käppi onnistui nostamaan vapaaohjelmassaan sijoitustaan upeasti jopa 17 sijalla ylöspäin, joten Maria oli koko vapaaohjelmakilpailun kahdeksas ja lopputuloksissa 13:s. Vapaaohjelmassa ainoastaan ohjelman alussa oleva kaksoisakseli päätyi jään pintaan, mutta muuten ohjelma sujui siististi loppuun asti. Olivia Lisko oli kilpailun 15:s, Jasmiina Vuorela 19:s ja Silja Sivu 22:s. Olivia ansaitsi esittämisestä ja musiikin tulkinnasta korkeat pisteet, kun taas Jasmiinan ja Siljan ohjelmissa nähtiin onnistuneita kaksoishyppyjä.

 

Lohkon 2 ensimmäisistä valintakilpailuista sai kuusi ensimmäistä luistelijaa SM-kilpailupaikat ja kuusi seuraavaa luistelijaa hopeafinaalipaikat. Eeva ja Karolina ansaitsivat itsellensä hopeafinaalipaikat sijoituksilta 8 ja 10. Tammikuussa toisissa valintakilpailuissa SM- ja hopeafinaalipaikkoja on jaossa lisää.

 

Kilpailun sivut 

Tulokset 

 

SM-noviisit, Lohko 2

1. Mai Helske, ETK (114,24)

2. Jessika Louhelainen, ETK (89,67)

3. Milla Degerlund, ETK (88,37)

...

8. Eeva Kaipainen, TapTL (83,89) 

10. Karolina Montin, TapTL (81,51)

13. Maria Käppi, TapTL (80,09)

15. Olivia Lisko, TapTL (78,98) 

19. Jasmiina Vuorela, TapTL (76,43)

22. Silja Sivu, TapTL (74,87) 

(42 osallistujaa, joista 28 pääsi vapaaohjelmaan)

 

 

 

 Maria KäppiOlivia LiskoJasmiina VuorelaSilja Sivu 

 

 


Takaisin uutisiin