Tappara Taitoluistelijat

SM2015: Kiira SM-kultaa, Jenni, Anni ja Tino SM-hopeaa, Joanna SM-pronssia!

Yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailut luisteltiin Vantaan Tikkurilassa 19.-21. joulukuuta 2014. Tapparalla oli kilpailussa mukana koko Suomen laajin edustus, sillä peräti 10 tapparalaista oli lunastanut paikkansa kilpailuun mukaan. Edustus ei ollut ainoastaan laajin, vaan Tappara oli myös kilpailun ylivoimaisesti paras seura peräti viidellä SM-mitalilla! Kiira Korpi luisteli naisten SM-kultaa ja Jenni Saarinen SM-hopeaa, Anni Järvenpää saavutti juniorityttöjen SM-hopeaa, Tino Olenius junioripoikien SM-hopeaa ja Joanna Kallela juniorityttöjen SM-pronssia!

Kiira ja Jenni kaksoisvoittoon naisten sarjassa

Kiira Korpi palasi kotimaisille kilpailujäille kahden vuoden tauon jälkeen luistelemalla viidennen naisten SM-kultansa yhteispistein 168,00 ollen ykkönen niin lyhyt- kuin vapaaohjelmaosuudessakin. Kiiran molempiin ohjelmiin mahtui pieniä virheitä, mutta kokonaisuutena molemmat ohjelmat olivat hyviä suorituksia. Tapparan menestystä täydensi ensimmäistä kauttaan naisten sarjassa luisteleva Jenni Saarinen, joka luisteli upeasti SM-hopealle uusilla ennätyspisteillään 157,00. Jennin molemmissa ohjelmissa lutz tuotti tällä kertaa pieniä ongelmia, mutta muutoin ohjelmat olivat teknisesti erittäin vaativia ja myös laadukkaita.

Kärkikolmikon takana Hanna Kiviniemi luisteli kovassa kisassa hienosti viidenneksi niin ikään uusilla ennätyspisteillään 129,02! Sera Väistön sijoitus oli lopputuloksissa 10:s yhteispisteillä 114,35.

Kooste naisten lyhytohjelmista Yle Areenassa (Hannan lyhytohjelma videon kohdassa 02:40, Kiiran 17:00 ja Jennin 33:30)

Kooste vapaaohjelmista Yle Areenassa (Jennin vapaaohjelma videon kohdassa 13:40 ja Kiiran 19:45)

Junioritytöissä Annille SM-hopeaa, Joannalle SM-pronssia

Juniorityttöjen sarjassa kolmen kärki oli omaa luokkaansa. Kilpailun voittoon luisteli Keravan Karoliina Luhtonen pistein 133,02 ollen samalla ykkönen niin lyhyt- kuin vapaaohjelmaosuudessakin. Anni Järvenpää jäi mestaruudesta ainoastaan 4,56 pistettä keräten yhteispisteet 128,46. Loistavan alkukauden luistellut ja molemmat valintakilpailut voittanut Anni myönsi kilpailun jälkeen pettymyksensä ja arveli vapaaohjelmassa sattuneiden hyppyepäonnistumisten syyksi liiallista voitontahtoa ja jännityksen puutetta. Pienestä pettymyksestä huolimatta täytyy muistaa, että SM-hopeamitali heti ensimmäisellä juniorikaudella on huikean hieno saavutus! Pronssille luistellut Joanna Kallela puolestaan oli tyytyväinen niin sijoitukseensa kuin pisteisiinsäkin. Joanna luisteli tiukassa paikassa upeasti uudet ennätyspisteensä 127,48 ja ylsi ennalta asetettuun tavoitteeseensa sijoittua kilpailussa mitaleille.

Lyhytohjelman neljänneksi sijoittunut Pinja Kallela oli lopputuloksissa hienosti kuudes pistein 108,65 ja Ella Korven sijoitus oli puolestaan 11:s pistein 96,44. Lyhytohjelmien jälkeen sijalla 16 ollut Mikaela Joensuu joutui valitettavasti keskeyttämään kilpailun ennen vapaaohjelmia.

Junioripojissa Tinolle SM-hopeaa

Lauantaipäivän kolmas SM-mitali Tapparalle tuli junioripoikien sarjassa, jossa Tino Olenius luisteli tiukan kilpailun kakkoseksi ja nappasi SM-hopeamitalin pisteillä 125,31. Eroa SM-pronssille sijoittuneeseen Juho Piriseen jäi lopulta ainoastaan 1,34 pistettä, mutta tällä kertaa onneksi Tinon eduksi. Poikien SM-kultaa luisteli ylivoimaisesti Lahden Roman Galay pistein 137,71.

Suuret onnittelut tuoreille SM-mitaleisteille ja valmentajille!