Tappara Taitoluistelijat

Omatoimisen harjoittelun tulokset mitataan kauden alkaessa ensi syksynäSeurassamme ovat niin pienet kuin isotkin luistelijat siirtyneet valmentajien ohjeistamaan omatoimiseen oheisharjoitteluun koronaviruksen aiheuttamien varotoimien vuoksi. Tämä on uusi tilanne kaikille osapuolille ja haastaa luistelijoita vahvaan omatoimisuuteen, ja valmentajia uusien valmennusmetodien löytämiseen. Tämän poikkeustilan aikana tehtävä harjoittelu ja sen tulokset nähdään viimeistään syyskauden alussa. Mitä paremmin omatoiminen harjoitusjakso saadaan hyödynnettyä, sitä vähemmän tästä pakollisesta jäättömästä tauosta on luistelijoiden lajisuorituksille haittaa.

 

Myöskin perheissä ollaan uuden edessä. Vanhemmat joutuvat / saavat ottaa vahvemmin ohjaavaa ja tukevaa otetta valmennustilanteista. Lapset ja nuoret tarvitsevat vanhempiensa apua valmennusohjelmien sovittamiseen päiväänsä. Yhdessä kannattaa käyttää aikaa siihen, että tehdään järkevä aikataulu, jossa tilaa löytyy harjoittelulle, etäopiskelulle ja muulle vapaa-ajan toiminnalle. Myöskin sopivien harjoituspaikkojen ja välineiden hankinnassa on hyvä vanhempien olla luistelijoiden tukena.

 

Jokaisen luistelijan on hyvä käyttää aikaa harjoitteluun nyt juuri niin paljon kuin siihen kuluisi normaalioloissakin. Jos näin toimii, niin huomaa, että nyt aikaa jää niillekin omien tärkeiden kehityskohteiden kuntoon laittamiselle, joille ei ole tähän mennessä tuntunut löytyvän riittävästi huomiota. Urheilijat tietävät, mitä nämä kehityskohteet ovat ja lasten kohdalla vanhemmat usein ovat hyvin kartalla siitä, mitä oman lapsen kehitettävät ominaisuudet ovat. Tämän tietoisuuden käytäntöön vieminen tarkoittaa sitä, että annettujen harjoitusohjeiden noudattaminen kannattaa olla päivittäistä, täsmällistä ja laadukasta ja näiden lisäksi aina pieni ekstrahuomio omiin kehityskohteisiin.

 

Valmentajien ja urheilijoiden välille haetaan koko ajan uusia kommunikointitapoja. Seurassa valmistellaan valmentajien toimesta treenivideoita ja kommunikoidaan suorituksista videoiden välityksellä. Digiloikkaa harjoitellaan nyt urakalla ja todennäköisesti digipomppu on korkeampi tämän erikoisen kevään jälkeen kaikilla. Pidetään vielä huolta, että peruspomppu, lihasvoima, kehonhallinta, kestävyys ja nopeus sekä lajitaidotkin kehittyvät kohisten kevääntulon kanssa.

 

Harjoitusintoa kaikille Tapparan taitoluistelijoille!

 


Takaisin uutisiin