Tappara Taitoluistelijat

Olivialle ja Jarille pronssimitalit, Hanna yhdeksäs Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa

Hanna vapaaohjelmassa

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut kilpailtiin Ruotsin Linköpingissä 7.-10.2.2019.

Tapparasta kilpailuihin valittiin kolme luistelijaa Suomen joukkueeseen. Hanna Kiviniemi edusti Suomea senioreissa, Olivia Lisko noviiseissa ja Jari Krestyannikov noviisipojissa.

Hanna senioreissa

Senioreiden kilpailu kisattiin lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina lyhytohjelmissa Hanna luisteli sijalle 10 pistein 47,07. Alun kolmoisflippi päätyi kaatumiseen, mutta muutoin loppuohjelma sujui siististi sisältäen mm. kolmoisritin ja kaksoisakselin.

Sunnuntaina olivat vuorossa vapaaohjelmat. Hannan ohjelmassa onnistui mm. kaksi kolmoisflippiä, kolmoisritti sekä kaksoisakseli, ja pisteitä kisasta kertyi 133,40. Hanna oli hienosti vapaaohjelmaosuuden kahdeksas, ja lopputuloksissa pisteet riittivät yhdeksänteen sijaan. Kovatasoisessa kilpailussa lopputuloksien kahdeksas sija ei ollut kaukana - Ruotsin Cassandra Johanssoniin matkaa oli ainoastaan neljä sadasosaa!

Senioreiden PM-kultaa voitti Suomen Jenni Saarinen, ja pronssi tuli myös Suomeen Vera Stoltille.

Upeat pronssimitalistit!

Olivia ja Jari noviiseissa

Noviisien kilpailut starttasivat upeasti torstaina: Olivia luisteli lyhytohjelmien ensimmäiseksi noviisitytöissä ja Jari kolmanneksi noviisipojissa. Olivian ohjelmassa onnistuivat niin kolmoistulppi, kolmoissalchow ja kaksoisakselikin, ja pisteitä kertyi ohjelmasta 39,02. Jari näytti ohjelmassaan osaamista mm. kaksoisakselissa, ja keräsi pisteet 28,89.

Vapaaohjelmissa ratkottiin ratkaisevat pisteet mitalien kannalta. Olivia oli tiukan paikan edessä lyhytohjelman johtoaseman jälkeen, ja luisteli silti hyvän vapaaohjelman. Alun kolmoistulppi hieman epäonnistui, mutta sen sijaan kolmoissalchow sekä kaksoisakselit olivat sujuvia. Myös askelsarja palkittiin kolmannella tasolla laatupisteiden kera. Lopputuloksissa Olivia sai itselleen pronssimitalin yhteispistein 98,20.

Noviisipoikien vapaaohjelmassa Jari luisteli hyvän vapaaohjelman, ja sijoittui kokonaiskilpailussa upeasti pronssille 80,58 pisteellä. Vapaaohjelmassaan Jari onnistui mm. kaksoisakseleissa, ja myös kolmoissalchowin yritys tuli pystyyn.

Noviisityttöjen kilpailun voitti Suomen Janna Jyrkinen ja hopeaa sai niin ikään Suomen luistelija Janni Riekkinen. Poikien sarjassa voitto meni Ruotsiin Pellnorille, ja hopeaa sai Suomen Mattias Lindfors.

Valmentajana kisoissa Susanna

Luistelijoillamme oli kilpailuissa mukana valmentajana Susanna Haarala.

- Olen tyytyväinen Tapparalaisten kisapanokseen. Kaikille jäi myös vielä sopivasti hampaankoloon kauden jäljellä olevia kilpailuita ajatellen, kertoi Susanna kisojen päätyttyä.