Tappara Taitoluistelijat

Olivialle HOPEAA SM-kilpailuista, Marialle ja Karolinalle kaksoisvoitto hopeafinaalissa!Tappara Taitoluistelu järjesti yksinluistelun SM-noviisien SM-kilpailut sekä Hopeafinaalin 24.-25.3.2018 Tesoman jäähallissa Tampereella. Kilpailu alkaa lauantaina hopeafinaalilla ja jatkui myöhemmin SM-kilpailuiden lyhytohjelmilla. Tapparasta nähtiin kilpailussa hieno edustus, kun SM-kilpailuissa luisteli Tapparan kolme luistelijaa ja hopeafinaalissa kaksi luistelijaa.

 

SM-kilpailuiden lyhytohjelmissa kaikki tapparalaiset olivat hienosti kuuden parhaan joukossa. Kaikki upeat kilpailijamme, Olivia LiskoEeva Kaipainen ja Silja Sivu, onnistuivat ohjelmissaan kaksoisakseleissa ja lisäksi Eeva yritti ohjelmassaan kolmoissalchowia.

 

Sunnuntain vapaaohjelmien jälkeen saatiin juhlia, kun selvisi että Olivia sai SM-kilpailuiden HOPEAA 98,03 pisteellä!! Olivian ohjelma oli kokonaisuudessaan laadukas, ja hyvä suoritus riitti kilpailussa SM-kilpailuiden ensikertalaiselle upeaan sijoitukseen. Kaksoisakselit sujuivat, piruetit pyörivät ja komponenttipisteet olivat korkeat. Silja näytti myös hienoa ja varmaa osaamistaan, ollen kilpailun kuudes 91,75 pisteellä. Eevan vapaaohjelmaan mahtui hieman virheitä, joten sijoitus lopputuloksissa oli yhdestoista. Kilpailun voitti EsJt:n Fanny Lindfors pistein 104,15.

 

- Olivia onnistui tekemään juuri oikeassa paikassa loistosuorituksen, omat ennätyspisteensä. Jännitystä oli ilmassa itseään vanhempien joukossa, mutta hyvin Olivia pystyi sitoutumaan harjoiteltuun ohjelmaan eilen ja tänään. Hieno kokonaispanos Tapparalta tänä viikonloppuna! Myös Silja onnistui erinomaisesti, kertoi valmentaja Maaret Siromaa ylpeänä kilpailun jälkeen.

 

- Jännitystä tosiaan oli ilmassa, koska olin yksi kisan nuorimmista. Sain kuitenkin tehtyä juuri sellaiset suoritukset kuin halusinkin ja sain tosi paljon voimaa yleisön kannustuksesta, lisäsi Olivia.

 

Lauantain hopeafinaalissa luisteli 22 paikan lunastanutta luistelijaa, ja voiton tänä vuonna upeasti vei Tapparan Maria Käppi! Marian ohjelmassa kaksi kaksoisakselia sujuivat vaivattomasti ja viidentenä elementtinä Maria yritti rohkeasti kolmoissalchowia. Marian ohjelmassa nähtiin myös upea harvinaisuus, sillä Maria taituroi suoritukseensa neljännen tason askelsarjan. Hyvä kokonaisuus toi Marialle kilpailussa 59,13 pistettä. Karolina Montin näytti hopeafinaalissa myös hyvää osaamistaan ja jatkoikin Tapparan menestystä nappaamalla hopeamitalin 57,68 pisteellä! Kaksoisakselit olivat laadukkaita, hyppy-yhdistelmät sujuivat ja piruetit pyörivät Karolinalla hienosti.

 

Kiitos yleisölle ja talkooväelle hienoista kilpailuista! Lisää tunnelmia löydät @tapparataitoluistelu Instagramista.

 

Kilpailun sivut

Tulokset

 

SM-kilpailut

1. Fanny Lindfors, EsJt (104,15)

2. Olivia Lisko, TapTL (98,03)

3. Mai Helske, ETK (96,48)

...

6. Silja Sivu, TapTL (91,75)

11. Eeva Kaipainen, TapTL (87,20)

(23 osallistujaa)

 

Hopeafinaali

1. Maria Käppi, TapTL (59,13)

2. Karolina Montin, TapTL (57,68)

3. Aada Lipiäinen, PTL (57,22)

(22 osallistujaa)

 

SM-kilpailuiden mitalikolmikko. Kuva: STLLMaria, Maaret ja Karolina

Kuva: STLL

 

Hopeafinaalin mitalistitOliviaOlivia ja valmentajat Maaret ja Susanna


Takaisin uutisiin