Tappara Taitoluistelijat

Muodostelmaluistelun SM2023 kilpailut käydään Nordiksella

Muodostelmaluistelun kotimainen kilpailukausi huipentuu tulevana viikonloppuna 25.-26.2.2023 Helsingissä, kun perinteisessä Nordiksen jäähallissa ratkaistaaan SM2023 mitalit SM-senioreiden, -junioreiden ja -novisiien sarjoissa.

SM-juniorijoukkueemme FireBlades lunasti SM-kilpailupaikkansa joulukuussa 2022 käydyssä SM-sarjojen 2. valintakilpailussa Espoossa. Joukkue sijoittui kilpailussa sijalle 9. kokonaispistein 130.87. Valintakilpailujen ja joulutauon jälkeen FB otti osaa tammikuussa Jyväskylässä käytyyn Diamonds on Ice kutsukilpailuun. Jyväskylässä sekä lyhyt- että vapaaohjelma luisteltiin samana päivänä, eikä joukkue kilpailussa yltänyt aivan parhaimpaansa sijoittuen kisassa kuitenkin pronssille pistein 117.41. Jyväskylän kilpailu toimi hyvänä harjoituksena, kun joukkue helmikuun alussa suuntasi kolmen vuoden tauon jälkeen kohti kauan odotettua kansainvälistä kilpailua Ranskassa.

Muodostelmaluistelun SM2023 kilpailuun FireBladesin lisäksi paikan on lunastanut myös SM-noviisijoukkue CrystalBlades. CB sijoittui joulukuun valintakilpailussa lohkossaan hopealle kokonaispistein 71.83 ja varmisti näin paikan SM-kilpailuun. CrystalBladesin valintakilpailun saavutus oli seurahistoriamme ensimmäinen muodostelmaluistelun hopeinen valintakilpailumitali - onnittelut joukkueelle!

Helmikuun alussa molemmat SM-joukkueemme suuntasivat kohti Ranskan Rouenia ja kansainvälistä French Cup 2023 muodostelmaluistelukilpailua. Pitkän tauon jälkeen kansainvälinen kilpailumatka oli monelle luistelijalle ensimmäinen laatuan - odotettu ja ikimuistoinen. Sekä FireBlades että CrystalBlades onnistuivat Ranskassa yltämään kauden tähän mennessä parhaaseen suoritukseensa. Junioreiden sarjassa FB sijoittui kova tasoisessa kilpailussa seitsemänneksi kokonaispistein 142.86. Noviisien sarjassa CrystalBlades onnistui ohjelmassaa erinomaisesti ja ansaitsi ohjelmastaa 79.78 pistettä ja sijoittuen upeasti pronssille!

Kansainvälisten kilpailukenttien kautta joukkueet ovat huolellisesti valmistautuneet tulevaan SM-kilpailuun.

Lauantaina 25.2. kilpailu käynnistyy SM-noviisien kilpailulla klo 15.15 ja CrystalBladesin tunteellinen kilpailuohjelma "Emblan tarina" on vuorossa klo 16.05. Noviisien perään SM-juniori joukkueet aloittavat lyhytohjelmakilpailun klo 17.59 ja FireBlades on ohjelmallaan "Snake Lady" vuorossa klo 18.18. SM-junioreiden kilpailu jatkuu sunnuntaina vapaaohjelmilla klo 15.15.

Muodostelmaluistelun SM2023 kilpailua on mahdollista seurata ja joukkueidemme suorituksia jännätä sekä paikanpäällä Helsingin jäähallissa että kotisohvilla Ruutu+ -kanavalla ja Skating Finland LIVE -suoratoistopalvelun kautta.

Toivotamme joukkueille onnea kilpailuun!