Tappara Taitoluistelijat

Menestystä Järvenpään kutsukilpailusta

Debytantit ja valmentaja Susanna

Järvenpään taitoluistelijat järjestivät yksinluistelijoille ISU-sarjojen kutsukilpailun 30.9.-1.10.2017. Lauantaina jäällä nähtiin debytantit ja SM-noviisit, ja sunnuntaina SM-noviisit jatkoivat kilpailuja vielä vapaaohjelmillaan.

SM-noviisit luistelivat lyhytohjelmansa lauantai-iltana. Maria Käppi oli kisassa kahdeksantena 29,25 pisteellä, Silja Sivu kymmenentenä ja Olivia Lisko sijalla 14. Vapaaohjelmakilpailussa Maria nosti hienosti lyhytohjelman jälkeistä sijoitustaan kolmella pykälällä, ollen kokonaiskilpailun viides 80,04 pisteellä! Marian vahvuutena vapaaohjelmassa nähtiin hyvät neljännen tason piruetit sekä sujuvat kaksoishypyt. Myös Olivia onnistui ohjelmassaan hienosti, ja saavuttikin vapaaohjelmakilpailun neljännen sijan. Yhteispisteet 79,20 riittivätkin kokonaiskilpailun seitsemänteen sijaan, eli Olivia teki upean nousun lyhytohjelmansa jälkeen! Koko vapaaohjelmakilpailussa Olivian komponenttipisteet olivat kilpailun kolmanneksi parhaat, ja askelsarja sujui laadukkaasti. Silja oli myös hienosti kilpailun kymmenes 78,45 pisteellä. Vaikka kaksoisakselit eivät tänään sujuneet puhtaasti, niin eläytymisessä ja esittämisessä ei Siljan kohdalla ollut moitittavaa - olivathan komponenttipisteet kuitenkin vain 0,20 pistettä kisan voittajaa pienemmät.

Debytanttityttöjen kilpailussa nähtiin Tapparalaisten osalta mitalisadetta, kun Minea Karp, Peppi Vallenius ja Miimi Heinonen luistelivat upeaan kolmoisvoittoon! Myös debytanttipojissa Jari Krestyannikov oli kilpailun ylivoimainen voittaja, eli kaikki debytanttimme ylsivät tänään hienosti mitalisijoile. Debytanttityttöjen voittajan Minean ohjelma oli yhtä kaatumista lukuun ottamatta erittäin laadukas, ja pisteitä hyvällä ohjelmalla kertyikin ylivoimaiset 51,10. Toiseksi sijoittunut Peppi räväytti ohjelmaansa upean kaksoisakselin ja keräsi yhteensä 48,68 pistettä. Kilpailun kolmanneksi sijoittunut Miimi luisteli niin ikään laadukkaan ohjelman ja ansaitsi näin ollen 47,65 pistettä. Debytanttipoikien voittajan Jarin ohjelma oli myös hienoa katseltavaa: hypyt onnistuivat hienosti ja kaksoisakseli oli puhdas. Hyvä ohjelma oikeutti Jarin 46,33 pisteeseen.

Debytantit

1. Minea Karp, TapTL (51,10)