Tappara Taitoluistelijat

Hanna neljäs, Enja viides ja Essi kahdeksas SM-kilpailuissaKooKoo Jäätaiturit järjestivät Taitoluistelun SM-kilpailut 15.-16.12.2018 Kouvolassa. Kilpailuissa ratkottiin Suomen mestarit yksinluistelussa, pariluistelussa ja jäätanssissa.

 

Hanna Kiviniemi luisteli senioreissa lyhytohjelmien viidenneksi, ja onnistui ohjelmassaan mm. kolmoisritissä ja kolmoissalchowissa.

 

- Ihan hyvät fiilikset jäi lyhkäristä. Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, mutta harmittaa kun flipin perään tuli yksöistulppi. Luottavaisin mielin menen huomiseen vapaaohjelmaan, kertoi Hanna lyhytohjelmakilpailun päätteeksi.

 

Vapaaohjelmat luisteltiin sunnuntaina, ja lopputuloksissa Hanna sijoittui upeasti neljänneksi 135,21 pisteellä! Hannan vapaaohjelman aluksi kolmoisflippi, kolmoissalchow sekä kolmoisritti onnistuivat, ja ohjelman lopussa nähtiin vielä hyvä neljännen tason taivutuspiruetti sekä kaksi kaksoisakselia. 

 

- Vappiksesta jäi hyvät fiilikset. Sain kauden parhaimman ohjelman juuri oikeaan paikkaan. Olen tosi tyytyväinen koko kilpailuun ja pystyin nauttimaan joka hetkestä viikonloppuna, iloitsi Hanna kilpailun päätyttyä.

 

Taitoluistelun Suomen mestariksi luisti tänä vuonna Viveca Lindfors, joka keräsi kilpailussa yhteispisteet 174,91. Suomen mestaruus oli Vivecalle ensimmäinen.

 

Junioreissa Enja Ruokonen oli hienosti lyhytohjelmien neljäs. Enjan ohjelman alussa nähtiin hyvä kolmoislutz-kaksoistulppi-yhdistelmä, sekä ohjelmassa myös kaksoisflippi ja kaksoisakseli onnistuivat sujuvasti.

 

- Lyhytohjelman jälkeen olen tosi hyvillä mielillä ja olen tyytyväinen suoritukseen. Huomiseen vapaaohjelmaan lähden hyvällä ja päättäväisellä mielellä, kertoi Enja lyhytohjelmakisan jälkeen.

 

Vapaaohjelmassa Enjalle sattui pari harmittavaa kaatumista, mutta ohjelmassa nähtiin silti onnistuneet kolmoistulppi, kolmoissalchow sekä kaksi kaksoisakselia ja neljännen tason piruettia. Lopputuloksissa Enja oli SM-kilpailuiden viides 119,43 pisteellä. Piste-erot olivat pieniä, eikä pronssimitaliinkaan jäänyt kuin parin pisteen matka.

 

- Vapaaohjelma jäi harmittamaan, sillä minulla olisi ollut mahdollisuuksia enempäänkin. Kisoista jäi hieman harmittava olo, mutta nyt vaan pää pystyyn ja uusia kisoja kohti, mietti Enja sunnuntaina kisojen jälkeen.

 

Toinen juniorimme Essi Korpi oli lyhytohjelmien jälkeen seitsemäntenä. Essin lyhytohjelmassa kaksoisakseli oli korkea ja laadukas, sekä ohjelmassa onnistui myös mm. kaksi neljännen tason piruettia.

 

- Lyhytohjelma meni hyvin ja sain tehtyä siistin kokonaisuuden. Lähden huomiseen hyvillä fiiliksillä, sanoi Essi lauantaina lyhytohjelmansa jälkeen.

 

Vapaaohjelmassa Essi luisteli ohjelman, joka sisälsi esimerkiksi kaksi hyvää kaksoisakselia sekä kaksi neljännen tason piruettia. Lopputuloksissa Essi oli kisan kahdeksas pistein 105,34. Hienoa taistelua Essiltä, vaikka nauhatkin katkesivat kesken vapaaohjelman!

 

- Kisasta jäi kokonaisuudessaan hyvät fiilikset. Vappiksessa tuli muutamia virheitä, mutta kokonaisuus oli kuitenkin siisti, joten olen ihan tyytyväinen, kokosi Essi tunnelmiaan kilpailun päätyttyä.

 

Junioreiden kilpailun voitti EsJt:n Fanny Lindfors, joka nousi lyhytohjelmien kolmannelta sijalta kilpailun johtoon. Lyhytohjelmien johdossa ollut OLK:n Selma Välitalo epäonnistui vapaaohjelmassaan, jääden kokonaiskilpailussa neljänneksi.

 

Kilpailun sivut

Tulokset

Live stream

 

SM-seniorit

1. Viveca Lindfors, EsJt (174,91)

2. Emmi Peltonen, EVT (163,11)

3. Jenni Saarinen, Koovee (159,79)

4. Hanna Kiviniemi, TapTL (135,21

(11 osallistujaa)

 

SM-juniorit

1. Fanny Lindfors, EsJt (128,91)

2. Milania Väänänen, PTL (125,10)

3. Mai Helske, ETK (121,29)

4. Selma Välitalo, OLK (119,84)

5. Enja Ruokonen, TapTL (119,43)

...

8. Essi Korpi, TapTL (105,34)

(19 osallistujaa)

 

Maaret, Enja ja EssiKisahalli


Takaisin uutisiin