Tappara Taitoluistelijat

Crystal Cupista mitaleita Joannalle, Eevalle ja Hannalle!

Joanna ja Hanna

5.-7.1.2018 kilpailtiin Crystal Cupissa Mikkelissä. Kilpailuihin otti osaa Tapparasta luistelijoita viidestä eri sarjasta.

SM-senioreissa Joanna Kallela nousi hienosti lyhytohjelmien kolmannelta sijalta kokonaiskilpailun voittoon yhteispistein 122,35. Vapaaohjelmassa Joanna onnistui hienosti esimerkiksi kolmoistulpeissa ja kaksoisakselissa. Myös kaikki piruetit olivat laadukkaasti nelostasoa. Hanna Kiviniemi oli kilpailun kolmas 118,50 pisteellä. Hannan ohjelmassa tänään onnistuivat kaksoisakselit, kolmoissalchow ja hyvä askelsarja.

Enja Ruokonen johti SM-junioreiden lyhytohjelmia, mutta epäonninen vapaaohjelma pudotti hänet lopputuloksissa neljännelle sijalle yhteispistein 101,79. Myöskään Essi Korvella ei ollut viikonloppuna paras onni matkassa, ja sijoitus lopputuloksissa oli yhdeksäs 89,06 pisteellä. Molemmat tytöt tsemppasivat silti hienosti ohjelmiinsa mm. kaksoisakselit ja hyvät neljännen tason hyppypiruetit.

SM-noviiseissa Eeva Kaipainen nappasi upeasti kultaa yhteispistein 81,28! Lyhytohjelmassa Eeva onnistui mm. kolmoissalchowissa ja kaksoisakselissa, ja vapaaohjelmassa kaksoisakseli sekä kaksoishypyt onnistuivat hyvin. Olivia Lisko näytti kilpailussa myös osaamistaan, ja hyppäsi hienot kaksoisakselit lyhyt- ja vapaaohjelmaan. Olivia oli kilpailun neljäs 78,99 pisteellä ja Tapparan kolmas edustaja, Mia Mattila, oli kisan yhdestoista pistein 68,88.

A-silmuissa Ulla Nieminen oli hienosti kisan viides 32,62 pisteellä! 37 osallistujan joukosta Jenna Mattila luisteli sijalle 16 pistein 28,5 ja Eveliina Pogosova oli 21:s 25,46 pisteellä. Kilpailun voitti Venäjää edustava Valeriia Khianikiainen.

2007 syntyneissä B-silmuissa Peppiina Saarenkylä oli 22:s 43,33 pisteellä. 2008 syntyneiden sarjassa Venla Hautalahti oli kuudes pistein 43,00, Elina Järvinen kahdeksas 41,67 pisteellä, Minea Tomunen heti Elinan jälkeen yhdeksäs 40,33 pisteellä ja Ellen Kotikoski kymmenes 40,00 pisteellä. Ellen sai myös erityismaininnan ihastuttavasta musiikkiin tulkitsemisesta.

Springs A

1. Valeriia Khianikiainen, PetrDu, RUS (37,10)

8. Elina Järvinen, TapTL (41,67)

9. Minea Tomunen, TapTL (40,33)