Tappara Taitoluistelijat

Taitoluisteluleiri 2020 / Skating Camp 2020

Taitoluistelun kesäleirit heinäkuussa 2020

Information in English below!

 

Tapparan Taitoluistelijat järjestää kesällä 2020 kaksi tasokasta taitoluisteluleiriä. Leirit järjestetään Tampereella Sentterin jäähallilla Kaukajärvellä (Santaharjuntie 40, Tampere).

 

1. leiri 6.-11.7.2020
2. leiri 13.-18.7.2020
 
Leirit ovat kuuden päivän pituisia ja sisältävät 2-3 jääharjoitusta päivässä. Lähtöpäivänä on kullakin ryhmällä yksi jääharjoitus. Jääharjoittelun lisäksi leiripäivät sisältävät korkeatasoista tanssivalmennusta sekä fysio- ja oheisharjoituksia.

 

Valmennus

Leirien valmennuksesta vastaavat Susanna Haarala ja Aleksandr Smokvin sekä Tapparan valmennus- ja asiantuntijatiimi. Tanssin opetuksesta ja koreografioiden työstöstä vastaa Marina Rolbina Moskovasta

 

Valmentajien esittelyt

 

Harjoittelun sisällöt

Leirin teemana on kokonaisvaltainen valmennus. Harjoittelussa pyritään huomioimaan taitoluistelijan kehittymistä edellyttävät tarpeet ja osatekijät laaja-alaisesti. Leirillä luistelijoiden kanssa työskentelee valmennuksen moniammatillinen osaaja joukko.

 

Jääharjoittelu:

Harjoittelu painottuu luistelullisten taitojen kehittämiseen sekä hyppyjen ja piruettien harjoitteluun oppimista tukevien harjoitteiden avulla. Leirillä harjoitellaan myös lähes päivittäin kilpailuohjelmia debytanttisarjasta lähtien. Omien ohjelmiensa laadun parantamiseen ja koreografian hiontaan on luistelijoiden mahdollista ottaa yksityistunteja koreografi Maria Rolbinalta.

 

Oheisharjoittelu:

Oheisharjoittelun tavoitteena on tukea taitoluistelutaitojen ja taitoluistelussa vaadittavien fyysisten ominaisuuksien kehittymistä. Harjoittelusta luistelijat voivat ammentaa ideoita myös omatoimiseen harjoitteluunsa. Painotuksena oheisharjoittelussa on: kehon hallinnan monipuoliset taidot, koordinaation ja nopeuskoordinaation sekä rotaatio-ominaisuuden kehittäminen, liikkuvuuden lisääminen ja musiikillisen ilmaisun harjaannuttaminen. Myös luistelijoiden ponnistusvoiman kehittämiseen kiinnitetään huomiota.

 

Psyykkinen valmennus:

Leirillä pureudutaan harjoittelun laatua kehittävien psyykkisten taitojen harjoittelemiseen. Urheilupsykologien valmennukseen kehittämät Training Focus harjoitteet ovat urheilijoiden käytössä päivittäisessä leirivalmennuksessa. Näiden avulla pyritään kehittämään mm. tavoitteen asettelun, keskittymisen ja itseluottamuksen taitoja. Lisäksi harjoittelusta palautumista edistämään opetellaan erilaisia rentoutustekniikoita.

 

Fysioharjoitteet:

Fysioterapeutin johdolla urheilijat harjoittelevat erityisesti nilkan- ja jalkaterän linjaus-, voimantuotto- ja hallintaominaisuuksia. Nämä ovat taitoluistelussa keskeisiä sekä ponnistuksessa että turvallisen ja hallitun hypyn vastaanottamisessa. Tämän lisäksi fysioterapeutti opettaa ryhtiin ja keskivartalon hallintaan liittyvää lapatukea ja sen aktivointia.

 

Ryhmät ja leirin hinta (alustava)

SM-seniorit, Seniorit, SM-juniorit, Juniorit, SM-noviisit,
1 viikko 485 €
2 viikkoa 940 €
 
Debytantit, Noviisit, A-silmut, B-silmut, Minit
1 viikko 445 €
2 viikkoa 860 €


Leirin hinta sisältää valmennuksen ja tanssinopetuksen lisäksi lounaan ja päivällisen (lauantaina vain lounas).

 

Ilmoittautuminen

https://www.lyyti.in/kesaleiri_2020


Leirijärjestäjä edellyttää luistelijoiden olevan tarpeeksi itsenäisiä osallistumaan taitoluisteluleirille. Luistelijan ja hänen huoltajan on huolehdittava, että osallistujalla on voimassaolevat vakuutukset. Leirijärjestäjä varaa oikeuden muutoksiin valmennus- tai olosuhderesussin muuttuessa.

 

Majoitus

Halukkaille leiriläisille pyritään järjestämään majoitusmahdollisuus järjestäjän puolesta. Leirijärjestäjän puolesta majoituksessa on yövalvoja. Majoituksen hinta noin 50€/vrk.

 

Majoitus pyritään vahvistamaan tammikuun aikana.


Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme ilmoittamaan majoitustarpeenne varauksia varten.

 

Lisätiedot

Susanna Haarala

susanna.haarala@tappara.fi

040 515 5397

 


 

Tampere Figure Skating Summer Camp 2020

Tappara Figure Skating club has two high quality summer camps in July 2020 in the city of Tampere.
The camp will take place in Sentteri Kaukajärvi ice rink (adress: Santaharjuntie 40, Tampere)

1st camp 6.-11.7.2020
2nd camp 13.-18.7.2020


Practice

Monday-friday: 2-3 ice practices, 1 off ice practice and 1 dance lesson.
Saturday: 1 ice practice, 1 off ice or dance practice.


Coaches

Experiensed coaching team on national- and international level: Susanna Haarala and Aleksandr Smokvin and their training team with assistant coaches and a physiotherapist

Dance teacher / choreographer: Marina Rolbina, is working with high level skaters and coaches in Moscow, she has won multiple awards in her ballet carreer


Groups and Prices

Senior A and B, Junior A and B, Advanced Novice
One week 485 €
Two weeks 940 €
 
Debutants, Basic Novice, Springs A, Springs B, Cubs
One week 445 €
Two weeks 860 €


The prices include training and coaching costs as well as lunch and dinner every day (on Saturday only lunch)

 

Registration and insurances

If You are interested in this camp, please contact Susanna Haarala, susanna.haarala@tappara.fi,
tel +358 405 155 397. Skaters should have a valid insurance.The organizer reserves the right on changes due to changes in coaching or other circumstances.


Accommodation

There will be possibility for accommodation by camp organizer. There will be a night supervisor from camp organization in the hostel.


The price of the accommodation will be about 50€/night.

 

You are warmly welcome to the Tampere Summer Camp!

 

Contact

Susanna Haarala

susanna.haarala@tappara.fi

040 515 5397