Tappara Taitoluistelijat

SM-noviisien ja debytanttien 60+60-kilpailu: Iidalle, Unnalle ja Minealle mitalit!

Iidalle kultaa SM-noviiseissa!Etelä-Vantaan Taitoluistelijat järjesti lohkokilpailujen perusteella paikan lunastaneille SM-noviiseille ja debytanteille 60+60-valintakilpailun 4.–6.2.2022. Kilpailuun oli selvittänyt tiensä molemmissa sarjoissa 60 parasta luistelijaa loppukilpailupaikoista taistelemaan.

SM-noviisien ryhmän 1  kilpailussa Iida Leinonen luisteli upeasti kilpailun voittoon ylivoimaisin pistein 108,54! Iidan erittäin kaunis vapaaohjelma lähti liikkeelle lupaavasti kolmoissalchow-kaksoistulpilla, jonka jälkeen ohjelmassa nähtiin mm. kaksi kaksoisakselia, kolmoissalchow ja kolmen kaksoishypyn hyppy-yhdistelmä. Myös piruetit pyörivät laadukkaalla neljännellä tasolla ja askelsarja sujui myös laadukkaasti ja kauniisti. Venla Hautalahti nousi hienosti lyhytohjelmien sijalta 11 vapaaohjelmien sijalle 6, sijoittuen lopputuloksissa kahdeksanneksi. Venlan ohjelmassa nähtiin hyviä kolmoishyppy-yrityksiä sekä kaksi kaksoisakselia. Ulla Niemiselle vapaaohjelma oli harmillisesti hieman epäonninen, ja Ulla sijoittui kisassa sijalle 11. Kuitenkin komponenttipisteet Ullalla olivat upeasti kilpailun parhaimmistoa. Sini Alku sijoittui kilpailussa sijalle 17, Eveliina Pogosova sijalle 19, Elina Järvinen sijalle 26 ja Elli Konttajärvi sijalle 28.

SM-noviisien ryhmän 2 kilpailussa Unna Kuusinen nousi upeasti vapaaohjelmallaan kokonaiskilpailun pronssimitalille 100,03 pisteellä! Unnan vapaaohjelmassa nähtiin onnistunut kolmoissalchow sekä laadukkaiden kaksoishyppyjen lisäksi mm. erittäin laadukkaasti suoritettu askelsarja. Heta Törmänen teki myös kilpailussa mahtavan nousun lyhytohjelmien sijalta 17 vapaaohjelmien sijalle 6, sijoittuen kokonaiskilpailussa upeasti kahdeksanneksi! Jenna Mattila sijoittui myös kilpailussa sijalle 16 ja Helmi Mannila sijalle 22.

Debytanttien ryhmän 1 kilpailussa Minea Montonen luisteli upeasti hopealle 55,26 pisteellä! Minean tyylikkäässä ohjelmassa nähtiin kaksi hyvää kaksoisakselia sekä onnistuneita kaksoishyppyjä. Erityisen hyvät laatupisteet Minea nappasi hyppyistumapiruetista, joka myös saavutti korkeimman mahdollisen vaatimustason. Myös Aino Santaharjun ohjelmassa nähtiin varmaa suorittamista, ja Aino luistelikin kisassa sijalle 7.  Lisäksi Olivia Krestyannikova oli myös kymmenes ja Inka Riekki 19:s.

1. Venla Sinisalo, RauTL (59,51)

2. Minea Montonen, TapTL (55,26)